Soutěž pro školy - co víme (nejen) o Jihu

IMG_4113.jpg

V pátek 9. 2. 2024 se uskutečnil hravý a zábavný druhý díl vědomostní soutěže „Co víme (nejen) o Jihu“, jehož hlavním cílem je vzájemná spolupráce a komunikace mezi žáky základních škol v našem obvodu Ostrava–Jih.

Vědomostní kvíz tentokrát probíhal na naší škole a nás tak v průběhu února čekaly přípravy na opravdu velkou akci, neboť účast přislíbilo 13 základních škol. Školní tělocvičnu jsme upravili na soutěžní sál s promítacím plátnem, moderátorským stolkem a hlavně s třinácti soutěžními stoly k nimž usedlo celkem 65 soutěžících. Bylo také potřeba připravit občerstvovací zázemí pro školní doprovody a odpočinkový kout pro soutěžící v době přestávek. Celý organizační tým odvedl skvělou práci, a tak mohla velká akce začít.

Všechny soutěžní týmy k nám ráno okolo 8:30 zavítaly, obdržely malou svačinku, odstrojily se a pak se již soutěžící z jednotlivých škol rozdělili a usadili k náhodně vybraným stolům. Kolem deváté hodiny začala samotná hra. Na hráče čekaly celkem čtyři série po deseti otázkách, každá série byla rozdělena na dva tématické celky. Na konci každé série byla ještě bonusová tzv. tipovací otázka.

Otázky byly opravdu různorodé - od obrázkových, jako například „Poznej vlajku evropského státu”, „Poznej českou osobnost” přes zvukové, tj. „Poznej interpreta a název songu” až po klasické vědomostní „Poznej pohádku podle songu”, ale i zaměřující se na všeobecné znalosti z odvětví sportu, matematiky či platformy youtube.com.

Celé soutěžní dopoledne proběhlo bez sebemenších problémů, žáci u jednotlivých stolů se navzájem poznali a jako týmy sbíraly cenné body. Celá soutěž byla velmi vyrovnaná, bodové rozdíly mezi jednotlivými týmy byly malé. Po skončení poslední otázky proběhlo finální sčítání a slavnostní vyhlašování konečného pořadí. Všichni soutěžící si odnesli nejen účastnický list, ale i upomínkové předměty pořádající školy. Tři nejlepší týmy: stůl č. 2 - 3. místo, stůl č. 11 – 2. místo a stůl č. 12 – 1. místo si navíc odnesly další ceny. Všem soutěžícím a jejich doprovodům děkujeme za návštěvu u nás a věríme, že se všem náš „Pub kvíz” líbil a budeme se těšit na další díl, který bude hostit ZŠ F. Formana.


Fotogalerie

IMG_4113.jpg IMG_4014.jpg IMG_4017.jpg IMG_4039.jpg IMG_4053.jpg IMG_4104.jpg IMG_4123.jpg IMG_4125.jpg