9.A navštívila Fajnou dílnu v DOV

20211022_121701.jpg

Dne 22. října 2021 jsme navštívili Fajnou dílnu v Dolní oblasti Vítkovic, kde jsme si mohli vyzkoušet některé workshopy. Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy v rámci Programu na podporu vzdělávání a talentmanagementu pro rok 2021.

Po příchodu jsme byli proškoleni, dostali jsme modré slušivé pracovní pláště a byli jsme rozděleni do menších skupin. Během celého dopoledne jsme absolvovali pět dílen. Ušili jsme si polštář, zkusili si práci na různých přístrojích (základy zámečnictví), vyrobili jsme si keramickou misku a vermikompostér, což je dřevěná bedýnka s víkem, která slouží k domácímu kompostování bioodpadu. Byly nám nabídnuty i kalifornské žížaly, což někteří z nás uvítali a odnesli jsme si je domů. Největší úspěch ale mělo svařování, kde jsme si v helmě a ochranné zástěře vyzkoušeli nelehkou práci svářeče. 
 
Celé dopoledne jsme si užili a díky sympatickým lektorům máme hromadu zážitků a krásné výrobky. Chtěli bychom Fajné dílny navštívit znovu, snad to stihneme do konce školního roku.
 
Mgr. Jana Levická
třídní učitelka
 
Fotogalerie:

Fotogalerie

20211022_121701.jpg