Den Země 2022

1650562975974.jpg

Po dvouleté odmlce jsme se opět mohli opět oslavit Den Země se vším všudy, co k tomu patří. Připojili jsme se s bohatému programu připravenému v Bělském lese, kde si mohli hosté zasoutěžit v ekologických znalostech, tentokráte týkajících se hlavně potravin a výživy, ale kromě toho taky znalostí o volné přírodě nebo domácích zvířatech.

Naše škola se připojila aktivně v podobě soutěžního stanoviště, kde připravila pro různé věkové kategorie hned několik disciplín. Pro nejmladší byl připravená kvíz o domácích zvířatech a jejich úloze ve výživě člověka, starší žáci si zasoutěžili v potravním zeměpise, kde tipovali odkud původně  pochází nejrůznější potraviny a kde se produkují dnes a zároveń si srovnat v tabulce, jakou uhlíkovou stopu zanechávají a kolik vody se spotřebuje na jejich výrobu.

Jako doplňující disciplíny bylo možné zahrát si stromové trexeso nebo stopařské pexeso. Nejlepší řešitele jsme odměnili upomínkovými předměty a všechny snaživé drobnými sladkostmi. Věříme, že se všem Den Země líbil a dozvěděli se na něm něco nového.

Mgr. Hana Rosenzweigová

 

https://photos.google.com/share/AF1QipOYgjfAvW-Z__2KEEDYESKqyAAZgd0Pt-F70xVgOsElZM_CkNj82EOYjzOQ1dd_PA?key=b3NLcXVaRkROZk1QbUhIR21JdXBoQ0sxdVFuUzdR 

 

Fotogalerie

1650562975974.jpg