Finále krajské soutěže Bádám, bádáš, bádáme

DSC_0911.JPG

Naše škola je organizátorem soutěže "Bádám, bádáš, bádáme", která je financována z talentmanagementu Statutárního města Ostrava.

Dne 6. října 2021 se konalo finále soutěže. V nelehkém klání se utkalo ve finále 25 škol z celého Moravskoslezského kraje, kdy tříčlenná družstva prezentovala výstupy z badatelské činnosti svých škol před odbornou komisi, kterou tvořili: Mgr. Dagmar Hrabovská (místostarostka Městského obvodu Ostrava-Jih), Mgr. Stanislav Folwarczný (náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje), prof. Mgr. Jana Kukutschová, Ph.D. (prorektorka pro vědu a výzkum Vysoké školy báňské), doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc. (docentka katedry chemie Ostravské univerzity), Mgr. Jana Plevová, Ph.D. (odborník v oblasti badatelsky orientované výuky), Ing. Dagmar Čechová, Ph.D. (vyučující základní školy), RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D. (zástupce organizátora akce).

V hodnocení byl kladen důraz nejen na téma, které si žáci rozpracovali, ale také na originalitu, prezentaci výstupů a odpovědi na občas nelehké otázky členů komise. 

Komise měla velmi složité rozhodování, jelikož všechny projekty byly nápadité, ale i tak musela vybrat tři nejlepší, ceny byly ale připraveny pro všechny zúčastněné. Na příčkách nejvyšších se umístily následující školy:

1.místo - ZŠ Ostrava - Hrabůvka, Provaznická 64, příspěvková organizace

2.místo - Základní škola Ostrava, Matiční 5, příspěvková organizace

3.místo - Masarykova Základní škola a mateřská škola Hnojník 120, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace

Vítězným školám blahopřejeme, zároveň děkujeme za účast i všem ostatním a nezoufejte, již nyní připravujeme 2. ročník soutěže! Zároveň bychom chtěli poděkovat také členům poroty za jejich účat i dárky pro účatníky a všem spolupracovníkům, kteří se spolupodíleli na zdárném průběhu celé akce.

Za organizační tým školy

Robert Závada, Zdeňka Mikesková a Jan Veřmiřovský


Fotogalerie

DSC_0911.JPG DSC_0827.JPG DSC_0829.JPG DSC_0831.JPG DSC_0835.JPG DSC_0841.JPG DSC_0847.JPG DSC_0851.JPG DSC_0860.JPG DSC_0883.JPG DSC_0894.JPG DSC_0897.JPG DSC_0899.JPG DSC_0901.JPG DSC_0906.JPG DSC_0907.JPG