K.K.K. 2023 (Kreativita Klima a Kultura)

 

Název projektu:            K.K.K. 2023 (Kreativita Klima a Kultura)

Oblast podpory:           Oblast školství

Poskytovatel finanční podpory:          Statutární město Ostrava

Přidělená částka:          120 000 Kč

Popis projektu

Projekt lze rozdělit do tří klíčových aktivit:

V současné době se stále potýkáme s následky pandemie COVIDu předchozích let. Problematika neprospívajících žáků, popř. vyrovnávání nerovností v učivu je často řešena formou doučování z národních prostředků, co se ale jeví jako problematické, jsou vztahy mezi žáky a celkově atmosféra ve třídách. Oproti období před COVID zjišťujeme, že stoupají dva trendy: 1) vzájemné potyčky ve třídách a 2) klesající potřeba socializace žáků v rámci kolektivů.

Cílem projektu je právě odstranění dvou předchozích nežádoucích jevů na základě socializačních aktivit v třídnických hodinách, zajištění preventivních aktivit externích odborníků a zároveň vytvoření nabídky smysluplného trávení volného času v době mezi vyučovacími hodinami.

V rámci projektu by byly zakoupeny pomůcky pro třídnické hodiny, dále pak logické hry pro trávení času o přestávkách, byly by vytvořeny polepy s herní tématikou na chodbách (např. šachy nebo Člověče, nezlob se) a byly by také pro některé třídy zajištěny zážitkové programy Poradny pro primární prevenci.

Projekt byl finančně podpořen z rozpočtu statutárního města Ostrava