Nevšedně a spolu

 

Název projektu:            Nevšedně a spolu

Oblast podpory:           Oblast školství

Poskytovatel finanční podpory:          Statutární město Ostrava

Přidělená částka:          130 000 Kč

Popis projektu

Cílem projektu „Nevšedně a spolu“ je prohloubit vztah mezi rodiči a jejich dětmi, protože volný čas je v poslední době více než důležitý. Spolupráce s rodiči je pro nás klíčová, proto dáme rodičům možnost vstoupit do školního prostředí spolu se svými dětmi a pod vedením pedagogů strávit příjemné a kreativní odpoledne, kde procvičíme jemnou motoriku, zlepšíme soustředění a ukážeme, že i učení může být hrou.

Realizací jednotlivých workshopů dáme dětem a jejich rodičům možnost poznat netradiční techniky jako je vypalování do dřeva, drátkování, malování enkaustickou žehličkou, vyrábění z barevných písků či stavění dominant za pomoci dřevěných stavebnic. Do volnočasových aktivit vneseme využitím těchto nevšedních technik smysl tím, že dětem nabídneme velké množství možností k tomu se seberealizovat. Rozvoj tvůrčích dovedností a schopností považujeme za vhodné, stejně jako zájem o kooperaci.

V tomto projektu budou pracovat děti naši školní družiny, prvního stupně a jejich rodiče a nabídka půjde i k ostatním žákům školy. Workshop bude započat představením projektu Nevšedně a spolu, který je financován z rozpočtu statutárního města Ostrava.

Aktivity projektu:

Dřevem to začíná – Pyrografie – vypalování do dřeva (děti s rodiči)

Jarní Pískohraní (děti s rodiči)

Aprílové kouzlení s žehličkou a horkými vosky (děti s rodiči)

Srdíčkové drátkování s korálky (děti s rodiči)

Dřevem to končí (děti s rodiči)

Projekt byl finančně podpořen z rozpočtu statutárního města Ostrava