Výlov jistebnického rybníka Bezruč

IMG_20211105_091210.jpg

V pátek 5.11. 2021 jsme se byli spolu s 6.A. podívat na výlov rybníku Bezruč v Jistebníku.

Po dvouleté vynucené pauze jsme se konečně mohli opět vydat na výlov největšího rybníka jistebnické soustavy Bezruče. Za ranních paprsků podzimního sluníčka jsme nasedli do vlaku v Ostravě - Vítkovicích a vydali se směr Jistebník. Počasí nám přálo a nám se hned zkraje naskytky krásné výhledy na modrou hladinu rybníků lemovanou zezlátlými korunami  stromů. Na blankytné hladině  v houfech poletovaly hejna bílých racků, v mělké pobřežní vodě lovily šedivé volavky popelavé a v tůni u hráze se hemžily ryby.

Rybáři už měli zataženo a slovovali ryby kesery do kádí a třídili je podle druhů a velikosti.  K vidění byli především kapři a štiky, ale uchvátil nás i obří tolstolobik a vousatý sumec, které jsme si mohli pohladit a prohlédnout zblízka.

Když jsme se dostatečně pokochali chlapsky tvrdou prací rybářů a nádhernými rybami, šli jsme se zahřát teplým dětským punčem a dozvěděli se něco o historii rybníkářství nejen v Jistebníku ale i na území Ostravy - Zábřehu. Domů jsme odjížděli plní krásných neobvyklých zážitků.

 

Další fotografie naleznete na stránce: https://sites.google.com/zs-brezinova.cz/zbezinova6b/domovsk%C3%A1-str%C3%A1nka?authuser=0


Fotogalerie

IMG_20211105_091210.jpg