Zahájení školního roku 2022/2023

Vážení rodiče, milí žáci, chtěli bychom Vás informovat o organizaci začátku školního roku 2022/2023.

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a školní rok 2022/2023 již klepe na dveře. Věřím, že máte za sebou prázdniny plné dojmů, zážitků a krásných chvil, zároveň doufám, že jste plní sil a energie na nový školní rok. Ve škole proběhlo pár změn, vymalovali jsme některé části, instalovali tabule, zakoupili sedací vaky a připravili výuku s rodilým mluvčím od 3. do 8.ročníku.

Nyní již pojďme k tomu, co vás určitě zajímá, tj. jak ten nový školní rok vlastně zahájíme.

1. září bude ve znamení zahájení školního roku. Škola bude otevřená od 7:40 pro všechny žáky s výjimkou žáků 1.ročníku. V první den školy bude pouze jedna vyučovací hodina. Žáci prvního stupně, kteří pravděpodobně budou chodit do školní družiny mohou zůstat v daný den ve škole a budou do 11:40 pod dohledem paních učitelek třídních a poté si je převezmou paní vychovatelky.

Slavnostní zahájení pro děti a rodiče 1.ročníků proběhne v tělocvičně školy. Začátek bude v 9:00. Účast na slavnostním zahájení přislíbila také paní náměstkyně Mgr. Kateřina Šebestová. Prvňáčci budou mít tento den pouze slavnostní zahájení. Po něm se přesunou do tříd společně s rodiči. Bude možné si děti vyfotit v lavicích a doptat se paních učitelek na vše, co bude rodiče zajímat.

1.září bude také možné dořešit přihlášení do školní družiny pro ty, kteří nemohli z jakéhokoliv důvodu děti přihlásit o prázdninách. V tento den bude vytvářeno rozhodnutí o přijetí/nepřijetí do školní družiny. Vzhledem k počtu 185 žáků prvního stupně je možné, že nebudeme schopni uspokojit všechny požadavky na ŠD.  Kritériem je věk a ročník žáka.

2.září (pátek)

2.-9.ročník:  proběhnou třídnické hodiny 1. – 4.hodina (školní řád, organizace roku, volba do žákovského parlamentu, atd.). Děti prvního stupně, které budou přijaté do školní družiny, jsou pod dohledem třídních učitelů nebo vychovatelek ŠD.

1.ročníky – 2 vyučovací hodiny, poté si děti buď přebírají zákonní zástupci nebo děti přechází do školní družiny.

 

Pondělí 5.9.2022 – 2. – 9.ročník – výuka dle nastaveného rozvrhu. 1.ročník – 3 vyučovací hodiny poté si děti buď přebírají zákonní zástupci nebo děti přechází do školní družiny.

Úterý 6.9.2022 – 2. – 9.ročník – výuka dle nastaveného rozvrhu. 1.ročník – 4.vyučovací hodiny poté si děti buď přebírají zákonní zástupci nebo děti přechází do školní družiny. Ostatní ročníky dle rozvrhu

Středa 7.9.2022 – všechny třídy se učí dle stanoveného rozvrhu

Vážení rodiče, milí žáci,

přeji vám úspěšné vykročení do nového školního roku!

J.Veřmiřovský, ředitel školy